Kulttuurivuohijärvi

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Taidekeskus Salmelan viehättävä sisarkohde, sijaitsee idyllisesti vain 12 kilometrin päässä Verlasta, matkalla kohti Repoveden kansallispuistoa. Tämä kulttuurin ja luonnon yhtymäkohta on kesäisin avoinna yleisölle, tarjoten vierailijoille unohtumattomia taidenäyttelyitä, jotka ammentavat inspiraationsa ympäröivästä luonnosta. Näyttelyiden ohella, palveluksessanne on myös Kahvila Kaakkuri, joka täydentää kulttuurikokemuksen. Kesäkauden ulkopuolella luonto- ja kulttuuritalon tiloja voi vuokrata juhla- ja kokouskäyttöön, tarjoten ainutlaatuiset puitteet erilaisiin tilaisuuksiin.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on taidematkailun helmi, rauhoittumisen keidas Repoveden kansallispuiston läheisyydessä. Järjestämme joka kesä vaihtuvia taidenäyttelyitä, jotka yhdistävät luonnon kauneuden ja taiteen. Vierailijoille on tarjolla myös putiikki ja matkailuinfopiste, jotka rikastuttavat kulttuurikäyntiä.

Historiallisesti merkittävä rakennus, joka toimii nykyään luonto- ja kulttuuritalona, valmistui vuonna 1966 ja oli alun perin Vuohijärven kirkko. Arkkitehti Väinö Vuorisen suunnittelema rakennus on loistava esimerkki 1960-luvun modernismista, sisältäen kirkkosalin, seurakuntasalin (nykyisin näyttelysali ja kahvila Kaakkuri) sekä toimistosiiven. Rakennus on kokenut merkittävän muodonmuutoksen, kun Taidekeskus Salmelan Tuomas Hoikkala hankki sen ja toteutti laajat korjaustyöt, muuttaen sen luonto- ja kulttuuritaloksi. Korjaustöiden ansiosta rakennus heräsi uuteen eloon, ja sen avajaisia juhlittiin 17. kesäkuuta 2015.

Lisäksi, vierailijoiden iloksi, vuonna 2016 avattiin Rakkauspuisto, arkkitehti Riitta Vesalan ja hortonomi Oona Toivasen suunnittelema puisto, joka tuo taide-elämyksiin uuden ulottuvuuden kauniine kiveyksineen ja istutuksineen.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo kutsuu sinut kokemaan luonnon ja taiteen kohtaamisen ainutlaatuisessa ympäristössä. Monipuoliset ja suosituksi tulleet taidenäyttelymme odottavat – tule ja anna luonnon sekä kulttuurin inspiroida sinua.

Yhteystiedot

info@kulttuurivuohijarvi.fi
p. 050 3388 111

Tarkemmat tiedot ja aukioloajat

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.