Verlan näyttelytiloihin on kesäaikaan vapaa pääsy.

Perusnäyttely

Väentuvan alakerrassa oli aikanaan herrojen autotalli. Nyt tilassa on pieni perusnäyttely.

Kollamakasiini

Kollamakasiini eli pahvipaalien varasto toimii nykyisin vaihtelevien näyttelyiden näyttelytilana. Kesällä 2018 esillä on Museoviraston ja Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuran tuottama näyttely Yhteinen maailmanperintömme.

Keilaradan paviljonki

Patruuna Kreidl rakennutti puistoon keilaradan. Radan toisessa päädyssä oli samanlainen kahdeksankulmainen paviljonki kuin nykypäivään on säilynyt. Nykyisin paviljongissa voi istuskella kahvilla ja sen seinillä on pieni valokuvanäyttely.

Palokalustovaja

Noin 1890 rakennettu palokalustovaja on pieni 6-kulmainen ikkunaton rakennus. Tehtaalla oli oma ruiskuryhmä, jonka toimintaa palokalustovajan näyttely esittelee.

Raamisaha

Verlan raamisahalla sahattiin puutavaraa Verlan tehtaan ja asuinalueen tarpeisiin. Nykyisin Raamisaha toimii näyttelytilana ja kertoo Verlasta osana Mäntyharjun väylän uittoa.

Uittoradan konehuone ja kiskot

Uittoradan konehuone 1960-luvun alusta, jolloin Verlassa siirryttiin irtouitosta nippu-uittoon. Niput vedettiin vaunuissa kiskoja pitkin ylävirrasta kannaksen yli tehtaan alapuoliseen Vähä-Kamposeen. Nykyisin rakennuksessa on osa Verla – osa Mäntyharjun väylän uittoa -näyttelystä.

Lipun torppa

Niin kutsuttu Lipun torppa on alueen vanhimpia rakennuksia. Nimensä se on saanut Verlan ensimmäisten asukkaiden, Lipun perheen mukaan. Perimätiedon mukaan tämä mökki olisi rajavartijan tupa 1700-luvun puolivälistä: Verlan läpi virtaavassa Kymijoen Mäntyharjun haarassa kulki vuosina 1743-1809 Ruotsi-Suomen ja Venäjän välinen raja. Ei ole kuitenkaan tarkkaa tietoa siitä, milloin ja mistä rakennus on siirretty Verlaan. Mökissä on kesäisin työläisasuntonäyttely.

Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.