Tule käymään

Verlan tehdasmuseo, ravintola, näyttelyt ja puodit palvelevat toukokuusta syykuulle – ryhmille tilauksesta myös muina aikoina. Osa majoituskohteista palvelee myös talvella. Tutustu tarjontaan ja suunnittele näköisesti vierailu.

Tule käymään

Verlan tehdasmuseo, ravintola, näyttelyt ja puodit palvelevat toukokuusta syykuulle – ryhmille tilauksesta myös muina aikoina. Osa majoituskohteista palvelee myös talvella. Tutustu tarjontaan ja suunnittele näköisesti vierailu.

Museo­vie­rai­lu

Verlan tehdasmuseoon eli puuhiomoon ja pahvitehtaaseen voi tutustua ainoastaan oppaan johdolla. Museokierroksen voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta haluttuun ajankohtaan. Liikuntarajoitteinen henkilö voi osallistua puolittaiselle kierrokselle muun ryhmän mukana.

Tehdasmuseo on avoinna
2.5.-30.9. ti - su klo 11-16
23.6.-31.8. joka päivä klo 10-18.
(Juhannusaattona ja -päivänä suljettu)

Maailmanperintöalue

Verlan maailmanperintöalueella voi tehdä omatoimiretkiä historiapolulla ja metsätietopolulla sekä tutustua esihistorialliseen kalliomaalaukseen. Patruunan puutarhassa järjestetään opastettuja kierroksia tehdasmuseon puutarhurin johdolla.

Alueen näyttelyihin on vapaa pääsy. Asiakaspalvelupisteen alakerrassa sijaitsee pieni perusnäyttely ja sitä vastapäisessä palokalustovajassa on tietoa tehtaan ruiskuryhmästä. Raamisaha rakennuksessa on esillä uittonäyttely ja museoalueen keskellä kollamakasiinissa vaihtuva näyttely. Lipun torpassa on työläisten asumista esittelevä näyttely.

Verlan seudun opas (PDF)

Puo­dit ja ra­vin­to­la­pal­ve­lut

Paikalliset kädentaitajat esittelevät museoalueen pikkupuodeissa ja työpajoissa tuotoksiaan. Valikoimaa on luomuleivästä makeisiin ja neuleista keramiikkaan, lasitöihin ja käsintehtyyn paperiin.

Ravintola Verla palvelee kesällä museon aukioloaikojen mukaisesti.

Puodit ovat avoinna
2.5.-30.9. klo 10.30-16.00,
ja juhannuksesta elokuun loppuun saakka klo 10.30-18.00.

Alueella sijaitsee lisäksi viinipuoti, jossa järjestetään viininmaistelutuokioita.

Ryhmille

Verlan maailmanperintökohde on mieleenpainuva retkikohde, jossa historia ja luonto ovat lähellä. Toukokuussa museokierros kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä museolla eletään vilkasta luokkaretkiaikaa.

Mikäli ryhmässä on liikuntarajoitteisia henkilöitä, pyydämme mainitsemaan asiasta ryhmävarausta tehtäessä. Liikuntarajoitteisen kierroksen voi myös tilata erikseen koko ryhmälle.

Seuratalo on mahdollista vuokrata yli sadan hengen ryhmän käyttöön ja Verlan Makasiinikahvila valmistaa ryhmille tilauksesta lounaan toiveiden mukaan.

Opastetun museokierroksen lisäksi alueeseen voi tutustua omatoimisesti erilaisilla teemapoluilla ja retkillä.

Repovesi-Verla

Puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsee lisäksi Repoveden kansallispuisto, joka on yksi Suomen merkittävimmistä luontokohteista. Repovesi ja Verla yhdessä muodostavat poikkeuksellisen palan suomalaista metsäteollisuuden historiaa ja luontoa. Lukuisat tarinat eränkäynnistä, uitoista, urakoista ja hakkuista aina laajamittaiseen suojeluun ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen luovat erittäin värikkään ja monisyisen ympäristön luonnosta ja historiasta nauttiville vierailleen. 

Kouvolan alue

Kauempaa saapuvat vierailijat poikkeavat usein samalla kertaa muissa Kouvolan alueen kulttuurinähtävyyksissä, kuten Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Poikilo-museot ja Arboretum Mustilassa. Kesällä Tykkimäen huvipuisto on puolestaan lapsiperheiden suosiossa.

Saapuminen

Verlan maailmanperintökohde sijaitsee Verlan kylässä, 32 kilometrin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta.

Verlaan pääsee omalla autolla tai taksilla Kouvolan juna-asemalta. Ryhmille suosittelemme tilausajon varaamista.

Esteettömyys

Verlan tehdasmuseo ei ole esteetön. Liikuntarajoitteinen henkilö voi kuitenkin osallistua muun ryhmän mukana puolittaiselle kierrokselle. Tehdasalueen vanhassa tallirakennuksessa on inva-WC muiden WC-tilojen yhteydessä.

Esteettömyysohje

Saapuminen yksityis- tai vuokra-autolla

Kouvolasta ajaa Verlaan noin puoli tuntia. Helsingistä ja Mikkelistä ajoaika on noin kaksi tuntia, Lahdesta hieman yli tunnin. Kouvolasta voi myös vuokrata auton.

Saapuminen julkisilla kulkuneuvoilla

Lähin rautatieasema on Kouvolassa, josta kulkee kesäaikaan Verlaan kesäbussi.

Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.