Rajaseutu

Alkaen 230,00 € / vrk

Tentsile Experice Rajaseutu on melontaseikkailu vanhalla rajaseudulla tarjoten mitä mieleenpainuvimman ulkoilmaelämyksen. Repoveden kansallispuiston ja sen lähialueiden metsä ja vedet ovat houkutelleet ihmisiä jo kivikaudesta saakka. Kalliomaalaukset, pyhät paikat ja jylhät maisevat vievät tunnelman vahvasti entisaikaan. Monipuolinen ja mahdollisuuksia tarjoavat metsät ja erinomaiset kulkuyhteydet vesitse ovat olleet keskeisiä ihmisille läpivuosikymmenten. 

Omatoimisille

Tentsile Experience Rajaseutu on suunnattu omatoimisille, jotka nauttivat seikkailla omassa rauhassa omalla porukalla. Osallistujilla tulee olla aikaisempaa melontakokemusta, jotta seikkailun voi tilata. Mikäli ei ole aikaisempaa kokemusta, kannattaa tutustua Tree People Ecocampiin Verlassa.

Seikkailu alkaa Repoveden kansallispuistosta

Seikkailusi alkaa Lapinsalmelta, Repoveden kansallispuiston suositusta eteläisestä sisääntulosta. Repoveden kansallispuisto on yksi Suomen suosituimmista ja nautituimmista puistosta.

Sisääntulossa melontaohjaajamme ottaa sinusta kopin. Melontavälineet ja varusteet on myös toimitettu valmiiksi lähtopisteeseen eli Kapiaveden rantaan kanoottilaiturin läheisyyteen. Mikäli olet melonnut aiemmin ja varusteet ovat sinulle tuttuja, ohjaajamme käy läpi ohjeistukset, reittisuunnittelun, viimehetken tiedot säästä sekä antaa kartan, jonka avulla suunnistat salaiseen Tentsile Ecocampiin. Jos välineet eivät ole tuttuja tai muuten ajatus melonnasta tuntuu epävarmalta, sinun tulee lisäksi varata melonnan intro. Intron aikana ohjaaja tekee päätöksen melontakelpoisuudesta ja huolehtii siitä, että homma lähtee turvallisesti liikkeelle.

Mikäli sinulla on varusteita tai tarvikkeita, jotka haluat saada Ecocampiin, mutta ne eivät oikein kajakkiin mahdu, voit antaa ne ohjaajajalle. Kuljetamme ne Ecocampiin puolestasi.

Ensimmäisen päivän matka on 15-20 kilometriä ja tulee edellyttämään hyvää peruskuntoa. Matkan aikana seikkailet saarien välissä sekä ylitetään järven selkiä. Matkan varrelle sijoittuu paljon nähtävää ja koettavaa. Näistä saat tarkemmat vihjeet ohjaajalta reittisuunnittelun yhteydessä.

Mikäli olet päässyt lähtemään ajoissa liikkeelle ja sää on suosinut, saavut iltapäivällä Vuohijärven kylälle, jossa sinulla on mahdollista käydä kaupassa, kahvilassa Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa tai vaikkapa aidossa paikallisessa baarissa virvokkeilla. 

Vuohijärven kylältä on matkaa päivän määränpäähän noin tunnin melonnan verran, jossa valmiiksi pystytetty Tentsile Experience Camp odottaa sinua. Campissa on oma hiekkapohjainen luonnonranta, henkeä salpaavat maisemat, tulipaikka ja polttopuut. Lisäpalveluna voit tilata Campiin myös telttasaunan.

Seuraavana aamuna kohti UNESCO:n Maailmanperintökohde Verlaa

Kun aamiainen on nautittu, on aika pakata varusteet ja huolehtia siitä, että mitään roskia tai muita jälkiä ei jää alueelle. Ennenkuin ehdit irtaantua vesille, tulemme noutamaan teltat, varusteet ja muut tarvikkeet ja siirrämme ne Verlaan. 

Toisen päivän melonta tapahtuu kapeissa vesissä, jotka virtaavat verkkaisesti, mutta jouduttavasti. Vahnalla uittoreitillä matkasi etenee ripeästi kohti maailmanperintökohde Verlaa. Toisen päivän etappi on noin 10 kilometriä.

Iltapäivästä saavut Verlaan ja Tentsile Experience Rajaseutu on tullut päätökseen. Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Vuodesta 1972 alkaen tehdasmuseona toiminut Verla hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1996.

Mikäli haluat vielä jäädä nauttimaan Verlan tunnelmasta, voit varata yön maailmanperintö kohteen historiallisista majoituskohteista. Suosittelemme myös lämpimästi osallistumista opastetulle tehdasmuseokierrokselle. 

Rajaseutu sisältää

  • Ohjelma: 2 päivää ja yksi yö puussa
  • Reppujen ja muiden tavaroiden logistiikan lähtöpaikasta Verlaan
  • Kaksikkokajakit Repovedeltä Verlaan
  • Juomavedet Tentsile Experience Campiin
  • Tentsile Experience Camp valmiiksi rakennettuna äärimmäisen kauniissa Suomalaisessa järvimaisemassa (yö puussa)
  • Kaunis luonnon hiekkaranta, jossa pääsee uimaan
  • Tulipaikka ja polttopuut
  • Kajakkien ja melojien kuljetus takaisin lähtöpisteeseen

Perustiedot

Kohde0Riippusillantie 55,47910 Hillosensalmi
Lisätietoja:-

Tiedustelut

Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Tervarumpu / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358 400 718 248
Y-tunnus: 2363958-7
Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.