Verlan uittotupa

Alkaen 75,00 € / vrk

Verlan uittotupa on osa Tentsile Experience Camp Verlaa eikä varattavissa erikseen.
Tutustu Tentsile ecocampiin!


Verlan uittotuvan omisti aikoinaan Mäntyharjun uittoyhdistys. Se tarjosi tiettävästi erityisesti lentojätkille yöpaikan rankan työpäivän päätteeksi. Uittotuvan vieressä oli aikoinaan suurempi uittokämppä, joka myöhemmin on purettu pois. Verlan uittotupa on osa maailmanperintökohteen rakennuskantaa ja kuuluu suojelukokonaisuuteen. Se on myös osa Puun tie -melontareittiä Repoveden kansallispuistosta Verlaan.

Tupa oli pitkään piilossa yleisöltä, mutta keväällä 2014 se päätettiin ottaa osaksi Puun tie -melontareittiä yhtenä majoituskohteena. Rakennuksen katto ja ulkopinnat kunnostettiin joitakin vuosia sitten ja keväällä 2014 Kymenlaakson ammattikorkeakoulun restauroinnin opiskelijat kunnostivat rakennuksen sisältä. Tavoitteena on ollut pitää tupa mahdollisimman lähellä sitä tunnelmaa, joka siellä vallitsi entisaikaan.

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Uittotuvan tyyppi, piha ja ranta

Verlan uittotupa on 1900-luvun alkupuolella rakennettu ja hetki sitten kunnostettu puurakenteinen tupa, jossa on eteinen ja avoin tupa. Ulkoa löytyy kuivakäymälä ja oma tulipaikka. Tupa sijaitsee Verlan kalliomaalauskalliolla Verlankosken niskalla. Ranta on kallioinen ja kivikkoinen ja virtaukset ovat voimakkaat. Tupa soveltuu 4-6 henkilölle. Mikäli ryhmäsi on suurempi kuin mainittu, ole yhteydessä ennen varaustasi.

Sijainti

Uittotupa sijaitsee Verlan ytimessä kalliomaalauskalliolla. Kulku tuvalle on patosillalta lähtevää kapeaa uraa pitkin kävellen. Ajoneuvon voi jättää parkkiin tehdasmuseon parkkipaikalle.

Osoite: Karitsapolku 14, Verla, Kouvola (Streetview Verlantieltä)

Varustelu

  • Keittonurkkaus ja nestekaasuliesi
  • Juomavesikanisteri. Käyttövesi Sauna 1:ltä (ulkoseinässä vesiposti), 300 metriä.
  • Ruokailuvälineet 6 hlölle
  • Kahvipannu, paistinpannu ja kaksi kattilaa
  • Kerrosvuoteet 2kpl (alapeti 120 cm leveä, yläpeti 80 cm leveä)
  • Pirttipöytä ja penkit
  • Siivousvälineet
  • Kuivakäymälä
  • Tuvassa ei ole sähköä

Huom! Liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen.

Uittotuvan varaaminen ja käyttö

Verlan uittotupa on varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää useampi kohde ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sitten, kun kaikki haluamasi kohteet ovat korissa. 

Uittotupa on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 15:sta lähtöpäivän klo 11:een. Vuokralainen saa mennä uittotuvalle vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Sauna 1 ja saunavuorot

Uittotuvalla ei ole omaa peseytymismahdollisuutta vaan sauna 1 on vuokralaisen varattavissa. Majoittumiseen sisältyy 1 (yksi) saunavuoro per päivä. Vuorot varataan online-järjestelmästä etukäteen. Tarkemmat tiedot saunan varaamisesta löytyvät tilauksen jälkeen sähköpostiin kilahtavasta varausvahvistuksesta.

Vinkki: Arkolla on oma puulämmitteinen rantasauna.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista toimitetaan varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainlaatikossa suoraan kohteessa. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainlaatikkoon kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon enintään kaksi tuntia ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa  heti varauksen päättyessä samaan avainlaatikkoon, mistä se otettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Uittotupa tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Verlaan nauttimaan.

Verlan uittotuvalla noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa. Kaikki muu jäte on vietävä keräysastioihin joko tehdasmuseolla tai seuratalolla. Uittotuvalle ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Lemmikkieläimet

Siistit koirat ovat sallittuja uittotuvalla. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne korjattava ehdottomasti pois ja vietävä pitemmälle metsään pois ihmisten jaloista.

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen kohta lemmikkieläimistä ennen varausta.

Ehdot

Verlan uittotuvan varajaa on täysimääräisesti vastuussa koko uittotuvasta sekä myös kavereistaan. Tutustu sivun alatunnisteesta löytyviin ehtoihin ennen varaustasi.

Perustiedot

KohdeKouvola
Kartisapolku,47850 Verla
Lomakohteen tyyppi:Kämppä
Asuinpinta-ala:25 m²
Vuoteiden määrä:4
Lisävuoteet:2
Lisätietoja:Kämppä on rakennettu 1900-luvun alussa. Tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä.

Ominaisuudet

Varustelun kuvaus:Uittotuvalla ei ole omaa peseytymismahdollisuutta vaan sauna 1 on vuokralaisen varattavissa. Saunavuoro varataan erikseen.
Astiastot:6
Keittiön kuvaus:Keittiönurkkaus on toteutettu vanhan puuhellan yhteyteen.
Pihan kuvaus:Rauhallinen oma piha Verlan kosken ylävirralla kalliomaalauskallion päällä. Pihasta löytyy oma tulipaikka. Pihaan ei pääse autolla vaan se on jätettävä tehdasmuseon parkkialueelle.
Ranta:joki
Rannan kuvaus:Kallioinen ranta, jossa voimakas virtaus.
Aktiviteettien kuvaus:Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.

Tiedustelut

Verlan Mökit / Repovalkea Oy
info@verlanmokit.fi
Katso Meistä/yhteydenotot
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Verlan Mökit / Repovalkea Oy
info@verlanmokit.fi
Katso Meistä/yhteydenotot
Y-tunnus: 2363958-7
Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.